Piratspisende havfruer

Så, i dag var jeg på premieren av Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

Oslo Kino hadde på facebooksiden sin sagt at de kom til å kåre beste kostyme. Altså en god unskyldning til å kle seg ut, og jeg har jo allerede sydd et piratkostyme som jeg gjerne ville bruke igjen. Så vi gikk der som tre piratjenter og en vanlig dødelig. Utenfor Colosseum sto det flere piratansatte og tok i mot folk. Den ene herrepiraten sa "Vær hilset jomfruer", eller noe i den duren. Selv synes jeg ikke mitt kostyme så videre jomfruelig ut, og det syntes vist ikke piratdama som sto der heller for hun sa "Ser du ikke forskjel på jomfruer og pirater?" til fyren. Da vi hadde satt oss i salen lurte vi egentlig på hvordan de skulle kåre beste kostyme. Det virker ikke som noen en gang hadde sett to ganger på oss. Selv regnet jeg med at de bare kom til å trekke ut en premie blant alle i salen, uten å helt gidde å se på kostymer. Men de hadde tydeligvis fulgt litt med. Fyren ved siden av meg ble ropt opp som beste kostyme, og vant de tre første filmene, som han sikkert allerede eide, i en fancy boks. Han var kledd ut som Jack Sparrow. Ganske gjennomført. I halvmørket var det litt som å sitte ved siden av den ekte Jack Sparrow. Selv om han nok ikke hadde sittet rolig under en hel forestilling.

Men hva syntes jeg om filmen?

Jeg pleier ikke å ha så store forventninger til oppfølgere, og denne var jo den fjerde filmen. Men den var helt grei. Ikke en knallfilm, men grei underholdning. Jeg tror faktisk jeg savnet Will og Elizabeth litt, og da hovedsakelig Elizabeth, men det kan ikke være en filmen med den ene uten den andre. Uansett hadde det vært teit å tatt dem med etter hvordan forrige film sluttet. Penelope Cruz gjorde jo en ganske kul pirat, men jeg tror egentlig jeg likte havfruene best. Det er noe med vakre jenter som lurer menn med seg ned i sjøen for å spise dem. Dessuten ble de så søte med hoggtenner.


Søte havfruen.

Er det en film verdt å se? Ja.

Er den verdt å se flere ganger på kino? Nei.

Jeg kjøper nok dvden når den kommer ut, men der er mer for at jeg vil ha hele serien enn for at det er en film jeg kommer til å se gjentatte ganger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits